diumenge, 26 de maig del 2013

La "colometa" de la Mare de Déu - 1867

Alguns diaris valencians, al donar compte de la gran processó de la Mare de Déu dels Desemparats, varen traure com a notícia prou curiosa el fet de que un colom es va posar sobre el cap de la imatge de la Verge i va seguir tot el recorregut de la processó, fins que va acabar dins de la Catedral o Seo. Del que li va passar, posteriorment, al colom... hi ha que continuar llegint.

Hi trobem esta notícia, recollida de la premsa valenciana, en els següents diaris madrilenys: "La Esperanza", del dia 17 de maig i "Diario Oficial de Avisos", del 18 de maig.

La Esperanza (17/05/1867)

La crònica compta el següent desenllaç: "La paloma que se paró sobre la cabeza de la imágen de la Virgen al entrar en la catedral el domingo, fue cogida por un sacristan, que la presentó al Sr. Arzobispo, quien le dió una buena propina, y la remitió, segun ayer se decia, a S. M. la Reina".

Diario Oficial de Avisos (18/05/1867)

En el mateix "Diario Oficial de Avisos", amb motiu del Centenari, també es fa una ressenya de les magnífiques il.luminacions que li donen esplendor a la ciutat de València, destacant la il.luminació del palau del Marqués de Campo, per la seua novetat i efectes, a partir d'un aparell importat de Londres, que es diu de punta de diamant.


Fonts documentals: